Сдружение „Интер спорт груп-БГ” Хасково е спортна организация член на Българска Асоциация спорт за всички. От 2016 година успоредно с турнира за деца " Албена футол джуниър" през месец юли стартира и първото издание за ВЕТЕРАНИ с участието на отбори от България и Украйна. Целта на турнира е да бъде ежегоден в чесец юли всяка година.„Интер спорт груп-БГ” стартира и турнир от 07.09.2016 до 11.09.2016 организира БАЛЧИК КЪП 2016 за девойки до 17 години. Месец август от 25.08.16 до 28.08.2016 в град Балчик под егидата на кмета на Балчик ще се проведе състезание за летни шейни  от Федерацията по шейни и демостративни спускания  за деца и юноши. 

               През  месец февруари  2017 година,  организацията е организатор на турнира за момчета и момичето ДАРДАНЕЛИ КЪП в Чанаккале Турция за възрасти 2000-2001 и 2005-2006 година и девойки до 17 години.

               Интер спорт груп работи по Европейски програми за подпомагане на спортни дейности ,преквалификации на треньори,валидиране на знания по спортни специалности , обучение в ЦПО лицензирано по НАПОО. Дейността на организация е многостранна свързана със популяризирането на спорта за деца и юноши в България и чужбина, организиране и участие в различни видове спортни мероприятия , както за активно спортуващи така и за деца и възрастни със специални потребности.Тя е коректен партньор на много спортни международни организации Осигурява логистика и помощ при написване на проекти свързани със спортни дейности Организацията работи активно със  спортни клубове и организации в страната и чужбина и подпомага със различни дейности развитието на спорта в свободното време като превенция срещу дрога,агресия и стрес, организира спортни семинари и обучения на треньори, международни турнири и срещи по различни видове спорт, спортни лагери и подготовки в страната и чужбина за отбори от А ,Б,В футболни групи , контролни срещи и обмен на спортни специалисти и спортисти .Спортната организация е официален представител на Френска спортна асоциация –Контакт Авентюр Промошън , КОММ МИТ –Германия , посланик на Световните спортни игри във Виена Австрия и партньор на много спортни организации от Италия – „ИРИС” и международната организация „СПОРТ ЗА ВСИЧКИ „ както и спортни клубове от Италия, Испания, Франция, Кипър, Македония, Турция и Гърция.

         Организацията отлично си партнира с  АД  АЛБЕНА” , Община Балчик , Община Хасково, Община Пловдив район Тракия, Община Сандански в България за ежегодни турнири по футбол и други видове спорт.

        „ Интер спорт груп- БГ”  работи по Европейски  програми свързани със спорта като успешно си партнира с спортни училища от страната и чуждестранни организации като Асоциация „ЛУЦЕ „– Варезе Италия, МОСТ КОНСУЛТ Италия,МАЛТА,ИСПАНИЯ,ХОЛАНДИЯ,ФРАНЦИЯ

           Организацията работи по секторни програми на МОНМ И ЕРАЗЪМ+ К1 , К2, К3 

         Организацията извършва логистична подкрепа и партньроство, спортна анимация, резервация на спортни бази и хотели, здравни застраховки ,билети свързани с пътувания и спортни мероприятия.

         АЛБЕНА ФУТБОЛ ДЖУНИЪР 2016-2017